Jocke Proos Jocke Proos

Mustaschkampen

Situation:

Åsikterna kring Mustaschkampen har dragit åt att folk tror inte att odla ut en mustasch gör någon skillnad för cancerforskningen. Prostatacancerförbundet vill därför öka medvetenheten kring sin verksamhet och samtidigt tala om att mustaschen faktiskt gör skillnad.

Insikt:

En mustasch kan göra skillnad både för utsidan och insidan.

Lösning:

Kampanjen ”Den gör större skillnad än du tror” där Mustaschkampen sätter mustascher på både personer och ting, som i normala fall inte bär detta.

Kund: 

Prostatacancerförbundet (fiktivt case).

Team:

Jocke Proos & Andreas Ahoniemi.

Min uppgift: 

Idé och CopyWriter.

Copy på prints:

”Det är lätt att tro att en liten mustasch inte kan göra sådan skillnad. Men det kan den. Under 2016 samlade Mustaschkampen in 8,5 miljoner kronor, vilket var rekord. Pengarna gick till ökad forskning och opinionsbildning för bättre vård. Tack vare tidiga insatser klarar sig de flesta idag. Men än har vi en bit kvar.

Stöd Mustaschkampen 2018 och rädda liv – det gör större skillnad än du tror.”

Mustaschkampen tar över nyhetssändningarna på tv4play för en dag.

Göteborgs spårvagnar får även de ett ansiktslyft…

Interaktiv Eurosize.

I toppen sitter en kamera som läser av ditt ansikte, lägger på en mustasch och sedan tar en selfie. För 10 kr kan din selfie adderas till rotationen. På så sätt kan ”alla” bli ansiktet utåt för Mustaschkampen.

MER PROJEKT

/Posted by: jockeproos
Som att man behövde fler anledningar för att få “ta en öl”. Men det är precis vad Captain Beerheart är. Ett litet hobbyprojekt i form av ett Instagram-konto för att ha en anledning att...
/Posted by: jockeproos
Situation: Män älskar sina penisar. Det är inget fel med det, tvärtom borde vi alla älska våra kroppar mer. Men om det leder till att man skickar dick pics till människor som inte bett om...
/Posted by: jockeproos
Situation: Pustervik har länge haft problem med lång entrékö vid större arrangemang. Ibland ringlar den sig hela vägen förbi Myrorna och vid regn så är det inte en optimal start på kvällen för besökarna.  Insikt: Precis innanför...
/Posted by: jockeproos
Situation: Ikea-besök kan i många fall vara väldigt roliga och inspirerande. Har man småbarn kan ett besök på Ikea dessutom innebära lite egentid för föräldrarna, då barn upp till 7 år kan lämnas in i...

Share Project :

Bakgrund:
Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Cancerfonden drev under åren 2007-2011 Mustaschkampen, en kampanj för att samla in pengar till förmån för forskning relaterad till prostatacancer. Därefter har den drivits i Prostatacancerfondens regi.

Åsikterna kring Mustaschkampen har dragit åt att folk tror inte att odla ut en mustasch gör någon skillnad för cancerforskningen. Men varje år samlar Prostatacancerfonden in mycket pengar på den här kampanjen och under 2016 slog man dessutom rekord med 8,5 miljoner insamlade kronor. Under de fem åren som Mustaschkampen gick under Cancerfondens flagg samlade man in totalt 32 miljoner kronor.

Insikt:
Folk tror inte att odla ut en mustasch gör en skillnad för cancerforskningen.

Lösning:
Snygga bilder på kända personer med en mustasch (photoshoppat), vilka normalt inte bär detta. Ingen överdriven eller "rolig" musch. På varje print finns copyn "Den gör större skillnad än du tror."

Reklamens uppgift är att:
Med humor få folk att förstå att Mustaschkampen faktiskt gör skillnad för cancerforskningen.

Min uppgift:
Idé och CopyWriter

  • Categories:
  • Share Project :